Historie


historie1


In het begin van de jaren 50 van de vorige eeuw besloot "vader" Jan Kreuk op 15-jarige leeftijd van zijn geboorteplaats Lutjebroek werk te zoeken bij zijn zwager in Breezand. Hier heeft hij het bollenvak geleerd en besloot hij na een aantal jaren voor zich zelf te gaan beginnen. Met één mandje tulpen (gekregen) heeft hij de stap gewaagd. Na in het huwelijk te zijn getreden met Riet Steenvoorden zijn zij aan de Molenvaart te Anna Paulowna gaan wonen naast Arie van Hienen. Bij dit woonhuis stond een klein schuurtje maar land was er niet bij, dat werd gehuurd bij van Zanten in Julianadorp. Later is op de locatie aan de Molenvaart nog een nieuwe schuur gebouwd.

Toen in 1969 het woonhuis met bedrijfsgebouwen (kippenboeten), alsmede 3,5 ha land te koop kwam aan de Klaverstraat/Landbouwstraat te Julianadorp was de beslissing snel genomen. De schuren werden zo goed en kwaad geschikt gemaakt voor bollenteelt en vader ging aan de slag. Echtgenote en de kinderen hielpen zoveel mogelijk mee.

Eind jaren 70 werden een aantal schuren van Loonbedrijf Schouwenaar overgenomen. Hiervan is de laatste in begin 2002 gesloopt.
Toen Rob in 1981 de lagere tuinbouwschool in Breezand had voltooid is hij bij vader als maat in een maatschap ingetreden. Dit is later omgezet in een firma: Fa. J.Th. Kreuk & Zn. In 1998 is vader uit de firma getreden en is Rob onder de naam R.W.S. Kreuk als eenmanszaak verder gegaan.

In oktober 2000 is John bij het bedrijf gekomen als maat en is de oude firma naam Fa. J.Th. Kreuk & Zn. weer in ere hersteld.


In september 2008 zijn we verhuisd van de Landbouwstraat naar de Langevliet 10 te Callantsoog. We hebben daar een prachtig nieuw bedrijfspand gebouwd. 

Per 1 januari 2016 is John uit getreden uit het bedrijf en is het bedrijf om gezet naar een BV, handelend onder de naam
J. Th. Kreuk & Zn.

Verleden tot heden: de bedrijfsgebouwen

schuur landbouwstraat 2 landbouwstraat schuur landbouwstraat
Download: (jpg)